NOSEWORK

Nose Work (K9) on USA:ssa kehitetty harrastuslaji koirille. Rescuekoirien aktivoinnista kehitetty nenätyöskentelylajin huomattiin parantaneen koirien hyvinvointia. Nykyisin K9 Nose Work on suosiotaan kasvattanut kilpailulaji USA:ssa. Pohjoismaihin laji on pikkuhiljaa rantautunut ja vastikään Suomeen on perustettu ensimmäinen lajin yhdistys Nose Work Finland ry.

Nose Work sopii kaikille koirille sekä ohjaajille! Ryhmissä harjoitellaan aina yksi koira kerrallaan, joten aratkin koirat voivat huoletta osallistua! Nose Workissa epävarmat koirat saavat itsevarmuutta ja onnistumisen kokemuksia oppiessaan luottamaan omaan nenäänsä.

Nose Work on mukavaa puuhastelua, tehokasta aktivointia ja helppoa toteuttaa kotioloissa, mutta myös tavoitteellista harrastusta mikäli tähtäimenä on kilpaileminen. Kouluttaminen perustuu palkitsemiseen ja koiran oman toiminnan kannustamiseen.

Nose Work kilpailulajina

Nose Workissa on neljä kilpailuluokkaa: luokka 1, luokka 2, luokka 3 ja Eliittiluokka. Jokaisessa luokassa on neljä erilaista etsintäosiota: laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä. Koiran tulee etsiä etsittävä haju tietyn ajan sisällä. Etsittävät hajumäärät kasvavat mitä korkeammalle luokille noustaan. Virhepisteitä voi saada esimerkiksi mikäli koira vahingoittaa etsintäalueella esineitä tai omistaja käyttää epäasiallisia menetelmiä.

Lisää Nose Workista löydät täältä:

Nose Work Finland Ry


Nose work kurssit

Nose work kursseja tarjoan pääsääntöisesti viikonloppukoulutuksina.